Over Birgit

Birgit is een ervaren en toegewijd grafisch ontwerper met haar eigen studio in Utrecht. Ze visualiseert de x-factor in huisstijlen, websites, apps, boeken, tijdschriften en brochures. Haar werk is kleurrijk en helder met aandacht voor structuur en zeggingskracht.

Birgit is gespecialiseerd in het vormgeven van (populair) wetenschappelijke boeken en rapportages, lesmateriaal en vakliteratuur waarin veel informatie helder gestructureerd moet worden.

Daarnaast richt ze zich op corporate ontwerp van huisstijlen en websites, boeken(reeksen) en tijdschriften waarbij een eenduidige uitstraling en een herkenbare identiteit een belangrijke rol speelt.

Herkenbaarheid en structuur zijn belangrijke uitgangspunten, maar Birgit stelt haar spelregels zó op dat er voldoende speelruimte overblijft om een boeiend verhaal ook boeiend te presenteren.

Birgit heeft een Projecten Lab met ideeën voor producten die ze zelf initieert. Dit komt voort vanuit haar persoonlijke interesses en soms ook (kleine) frustraties uit het dagelijks leven. In steekwoorden: cultuur, natuur, wetenschap en geschiedenis.

In haar vrije tijdsbesteding spelen kunst en cultuur een grote rol. Ze houdt van wandelen, tuinieren en koken en bezoekt graag een museum of galerie. Om fit te blijven danst Birgit op (wereld)muziek die haar motiveert en volgt ze yogalessen die haar lijf soepel en in balans houden.