Logo SENS uitvaarten
Permalink Logo SENS uitvaartenGallery

Huisstijl SENS uitvaarten

Huisstijl SENS uitvaarten

,

SENS Uitvaarten is Meta Stevens en Simone Scholts. Stevens en Scholts (samen SENS) zetten hun kennis van en liefde voor theater en muziek in om uitvaarten te verzorgen met een persoonlijke en creatieve invulling, met oog voor de mens en zijn omgeving en met waardering voor het leven.

Ik kreeg van Meta en Simone een prachtige briefing die niet alleen over de dood, maar óók over het leven ging. Eén zinssnede trof me in het bijzonder: SENS staat voor zorgzaamheid ‘zorg voor het zichtbaar maken van de verbindingen met elkaar in dit leven, zorg voor de wereld, onze eigen plek daarin en hoe we verbonden zijn met onze omgeving’.

Uitgangspunt voor het logo was een oude schets die lag te wachten op de juiste klant. Als losse schets was het mooie vorm, waarin verschillende lijnen op een intrigerende manier met elkaar verbonden zijn. Maar naast de briefing voor SENS Uitvaarten werd het méér dan dat. Een abstracte maar levendige vorm, die doet denken aan een lemniscaat, het symbool voor oneindigheid. Maar ook een vorm die lijkt op een vlinder, een symbool voor schoonheid en vergankelijkheid.

Maar de perfect symmetrische vorm die als uitgangspunt diende was ‘te perfect’. En dus begon een intensieve zoektocht naar precies die details die de oorspronkelijke vorm kwetsbaarder maken, zonder de schoonheid en eenvoud ervan te niet de doen. Het kleurgebruik is ingetogen gehouden. In het ontwerp voor de website is kleur en structuur gebruikt waar nodig. In de banner is plaats voor fotografie van wisselende Utrechtse kunstenaars.

Webbouw: Heartcoded, Sandra Both.
www.sensuitvaarten.nl

Vistekaartje, door mij persoonlijk geslagen.
Permalink Vistekaartje, door mij persoonlijk geslagen.Gallery

Visitekaartje Birgit van Diemen

Visitekaartje Birgit van Diemen

Het kaartje wordt door mij persoonlijk geslagen met hamer en holpijp. Daarna signeer ik de achterzijde. Geen enkel kaartje is hetzelfde.

Beeldmerk voor Inktpatronen Utrecht.
Permalink Beeldmerk voor Inktpatronen Utrecht.Gallery

Logo en visitekaart Inktpatronen Utrecht

Logo en visitekaart Inktpatronen Utrecht

Dit logo is wat het is… vier druppels symboliseren inktpatronen. Wanneer een deel van het woordmerk weggelaten wordt, en alleen de letter U met vier druppels overblijft, ontstaat er een kleurrijk beeldmerk. Een heldere en vrolijke uitstraling is het resultaat.

Op het visitekaartje kan op de achterzijde het printertype en artikelnummers van inktpatronen opgeschreven worden. Altijd handig als geheugensteuntje, wanneer je nieuwe toner nodig hebt.

Ontwerp van logo voor Soullutions.
Permalink Ontwerp van logo voor Soullutions.Gallery

Huisstijl Soullutions

Huisstijl Soullutions

,

Soullutions begeleidt, adviseert en coacht mensen bij persoonlijke vraagstukken die zij ervaren op hun levenspad. We bedachten een serie quotes en illustraties die past bij het werk en de werkwijze van Soullutions. Deze rouleren op de website door middel van een carroussel.

In samenwerking met 2pk, Sandra van Elewout. Logo en website (webbouw in WordPress, op basis van een template die we naar onze wensen verbouwd hebben).

Themabeeld voor Fair Trade is jarig. Een persoon blaast gouden confetti in de lucht.
Permalink Themabeeld voor Fair Trade is jarig.Gallery

Event 50 jaar Fair Trade Original

Event 50 jaar Fair Trade Original

,

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseerde Fair Trade Original bijzondere activiteiten, acties, publicaties en een feestelijk event. Op de website www.fairtradeisjarig.nl werd al deze informatie voor klanten en genodigden verzameld. Uiteraard moest het ontwerp passen bij de bestaande huisstijl en website van Fair Trade Original. Maar daarnaast was een duidelijke eigen vormgeving gewenst, zodat alle jubileumactiviteiten er duidelijk uitsprongen ten opzichte van ‘reguliere’.

Bij het thema ‘For a change’ zocht ik één themabeeld. In de kleurstelling goud met zwart kreeg het jubileum en de diverse communicatiemiddelen een sterke identiteit. Website, uitnodiging, antwoordkaart, teaser ansichtkaart en banieren. Op de website dwarrelde de gouden confetti in een animatie naar beneden.

Ontwerp voor visitekaartjes en briefpapier Ambient
Permalink Ontwerp voor visitekaartjes en briefpapier AmbientGallery

Huisstijl Ambient

Huisstijl Ambient

,

Ontwerp van logo, correspondentiedrukwerk en website voor ­Ambient. Ambient staat voor gebundelde kennis over waterbeheer, milieubeleid en proces- en projectmanagement. Op basis van deze drie peilers adviseert Ambient de publieke sector op het gebied van water en milieu.

Op de website www.ambient.nl animeren beelden en citaten.