Logo SENS uitvaarten
Permalink Logo SENS uitvaartenGallery

Huisstijl SENS uitvaarten

Huisstijl SENS uitvaarten

,

SENS Uitvaarten is Meta Stevens en Simone Scholts. Stevens en Scholts (samen SENS) zetten hun kennis van en liefde voor theater en muziek in om uitvaarten te verzorgen met een persoonlijke en creatieve invulling, met oog voor de mens en zijn omgeving en met waardering voor het leven.

Ik kreeg van Meta en Simone een prachtige briefing die niet alleen over de dood, maar óók over het leven ging. Eén zinssnede trof me in het bijzonder: SENS staat voor zorgzaamheid ‘zorg voor het zichtbaar maken van de verbindingen met elkaar in dit leven, zorg voor de wereld, onze eigen plek daarin en hoe we verbonden zijn met onze omgeving’.

Uitgangspunt voor het logo was een oude schets die lag te wachten op de juiste klant. Als losse schets was het mooie vorm, waarin verschillende lijnen op een intrigerende manier met elkaar verbonden zijn. Maar naast de briefing voor SENS Uitvaarten werd het méér dan dat. Een abstracte maar levendige vorm, die doet denken aan een lemniscaat, het symbool voor oneindigheid. Maar ook een vorm die lijkt op een vlinder, een symbool voor schoonheid en vergankelijkheid.

Maar de perfect symmetrische vorm die als uitgangspunt diende was ‘te perfect’. En dus begon een intensieve zoektocht naar precies die details die de oorspronkelijke vorm kwetsbaarder maken, zonder de schoonheid en eenvoud ervan te niet de doen. Het kleurgebruik is ingetogen gehouden. In het ontwerp voor de website is kleur en structuur gebruikt waar nodig. In de banner is plaats voor fotografie van wisselende Utrechtse kunstenaars.

Webbouw: Heartcoded, Sandra Both.
www.sensuitvaarten.nl

Ontwerp MasterMeter app.
Permalink Ontwerp MasterMeter app.Gallery

Mastermeter app

Mastermeter app

Deze lessenmeter is een Smartphone app waarin docenten uit het primair-, voortgezet- en bijzonder onderwijs hun persoonlijke ontwikkeling als leraar kunnen meten door het invullen van vragenlijsten. Door middel van deze zogenaamde scans kan per thema een score doorgegeven worden. De antwoorden variëren van onvoldoende (laag) tot excellent (hoog).

Voor de score is een grafische vorm van een meter met thumbs up en -down bedacht. De ietwat brave naam Lessenmeter heb ik omgedoopt tot Master­meter. In straattaal betekent master: goed, leuk, relaxt. Dat is master (tof, geweldig). En uiteraard refereert master ook aan meester en de master’s degree.

De bouw van de ­app is in handen van InterBrug. Deze app wordt ontwikkeld voor Hoffmans & Heegsma en is te koop op Google play en de App Store.

Ontwerp van logo voor Soullutions.
Permalink Ontwerp van logo voor Soullutions.Gallery

Huisstijl Soullutions

Huisstijl Soullutions

,

Soullutions begeleidt, adviseert en coacht mensen bij persoonlijke vraagstukken die zij ervaren op hun levenspad. We bedachten een serie quotes en illustraties die past bij het werk en de werkwijze van Soullutions. Deze rouleren op de website door middel van een carroussel.

In samenwerking met 2pk, Sandra van Elewout. Logo en website (webbouw in WordPress, op basis van een template die we naar onze wensen verbouwd hebben).

Themabeeld voor Fair Trade is jarig. Een persoon blaast gouden confetti in de lucht.
Permalink Themabeeld voor Fair Trade is jarig.Gallery

Event 50 jaar Fair Trade Original

Event 50 jaar Fair Trade Original

,

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseerde Fair Trade Original bijzondere activiteiten, acties, publicaties en een feestelijk event. Op de website www.fairtradeisjarig.nl werd al deze informatie voor klanten en genodigden verzameld. Uiteraard moest het ontwerp passen bij de bestaande huisstijl en website van Fair Trade Original. Maar daarnaast was een duidelijke eigen vormgeving gewenst, zodat alle jubileumactiviteiten er duidelijk uitsprongen ten opzichte van ‘reguliere’.

Bij het thema ‘For a change’ zocht ik één themabeeld. In de kleurstelling goud met zwart kreeg het jubileum en de diverse communicatiemiddelen een sterke identiteit. Website, uitnodiging, antwoordkaart, teaser ansichtkaart en banieren. Op de website dwarrelde de gouden confetti in een animatie naar beneden.

Ontwerp voor visitekaartjes en briefpapier Ambient
Permalink Ontwerp voor visitekaartjes en briefpapier AmbientGallery

Huisstijl Ambient

Huisstijl Ambient

,

Ontwerp van logo, correspondentiedrukwerk en website voor ­Ambient. Ambient staat voor gebundelde kennis over waterbeheer, milieubeleid en proces- en projectmanagement. Op basis van deze drie peilers adviseert Ambient de publieke sector op het gebied van water en milieu.

Op de website www.ambient.nl animeren beelden en citaten.

Ontwerp smartphone app Jong Katholoiek. Je reismaatje voor onderweg. Splashscreen en menuscherm
Permalink Ontwerp smartphone app Jong Katholoiek. Je reismaatje voor onderweg. Splashscreen en menuschermGallery

Smartphone app voor Jong Katholiek

Smartphone app voor Jong Katholiek

Deze Smartphone app voor Jong Katholiek is het reismaatje voor ­onderweg voor katholieke jongeren.

De app werd ontwikkeld met de Wereld Jongeren Dagen van 2010 (Madrid) in het verschiet, maar is ‘op de groei’ gemaakt. Ook andere bijeenkomsten van katholieke jongeren kunnen door de organisaties Jong Katholiek en Kerk in Nood aan de app worden toegevoegd, zonder dat mijn tussenkomst noodzakelijk is. In de lay-out van de schermen, een kleur­palet en een set ikonen is hier rekening mee gehouden, zodat het ontwerp ook in de toekomst bruikbaar blijft. Zo wordt de app inmiddels al gebruikt om informatie over de Wereld Jongeren dagen van 2013 (Rio de Janeiro) te verspreiden.

Gemaakt bij Studio Bassa in ­samen­werking met InterBrug. Voor Iphone en Android. Bekijk de mobiele website versie van de app.