Cover voor kerstfolder voor de Eveneaar.
Permalink Cover voor kerstfolder voor de Eveneaar.Gallery

Kerstfolder Evenaar

Kerstfolder Evenaar

In deze folder met kerstpakketten van de Evenaar zijn de verschillende pakketten middels thema’s ingedeeld. In een vertikale filmstrip zijn foto’s van producenten en het productieproces bijeengebracht. Bij de beeldselectie speelde kleur en sfeer een belangrijke rol.

Ontwerp boekomslag: “Barendrecht, De ruimtelijke ontwikkeling van dijkdorp tot centrum van IJsselmonde”
Permalink Ontwerp boekomslag: “Barendrecht, De ruimtelijke ontwikkeling van dijkdorp tot centrum van IJsselmonde”Gallery

Boek Barendrecht

Boek Barendrecht

Het ontwerp en de lay-out van dit boek over de stedenbouwkundige ontwikkeling van Barendrecht was een inspirerende en inspannende klus. In nauwe samenwerking met de redactie (Evelien van Es en Maarten A. Ouwens) ontstond een lees- èn kijkboek met wijkbeschrijvingen, interviews en veel (!) historisch beeldmateriaal. Tijdens de lay-out vond een aanzienlijk deel van de beeld­redactie in nauwe samenwerking met Maarten Ouwens plaats.

Personeelsmagazine voor Nedis.
Permalink Personeelsmagazine voor Nedis.Gallery

Personeelsmagazine GO3.0

Personeelsmagazine GO3.0

Ontwerp, opmaak en dtp van GO 3.0, een personeelsmagazine voor Nedis Group. Nedis is een groothandel, fabrikant en distributeur in de consumentenelektronica, accessoire- en kabel branche. De highlights op pagina 3 zijn meteen zichtbaar, doordat de frontcover een paar centimeter smaller is dan de rest van het magazine.

De titel, inhoud en beeld­redactie werd in samenwerking met Marrian Enserink (Nadox teksten) en Eric Huysdens bij Studio Bassa ontwikkeld.

Permalink Gallery

Plassen en poepen

Plassen en poepen

Ontwerp, opmaak en dtp van boek, kwartet en poster over plas- en poepproblemen bij kinderen voor uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum.

Het boek is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen en hun ouders. Op de linkerpagina staat een verhaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar aangevuld met feitelijke infor­matie voor de ouders. Op de rechterpagina staat een verhaal dat kan worden voor­gelezen voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De kleuren van kwartet en spreads in het boek boek zijn zorg­vuldig op elkaar afgestemd.

De illustraties zijn van de auteur. Deze heb ik qua kleur zodanig aangepast, dat ze in goed aansluiten bij kleurenspectrum van kwartet en boek.

Ontwerp voor weerkaarten uit ‘Weerzien op de Wadden’.
Permalink Ontwerp voor weerkaarten uit ‘Weerzien op de Wadden’.Gallery

Weerzien op de wadden

Weerzien op de wadden

Dertig jaar weer en -klmaatonderzoek is bijeengebracht in dit boek voor de Vrije Universiteit Amsterdam en het KNMI. De grafieken en tabellen werden door mij ontworpen en getekend en ook het ontwerp verzorgde ik. De opmaak, dtp en productie was in handen van uitgeverij Pirola.

Dat betekent vooruitdenken en je gedachtengoed helder overbrengen op degene die gaat opmaken. De kunst was om precies voldoende spelregels op te stellen, zonder dat deze bij de opmaak een keurslijf zouden worden. Het resultaat is een helder en overzichtelijk boek, waar toch op iedere spread voldoende te beleven is.

Omslagontwerp voor ‘Tot nader order geen sterrenhemel’. In dit typografisvhe omslag vormen tekens uit een lichtkrant letter samen de illustratie, een kruis.
Permalink Omslagontwerp voor ‘Tot nader order geen sterrenhemel’Gallery

Tot nader order geen sterrenhemel

Tot nader order geen sterrenhemel

Deze foto- en dichtbundel is gemaakt naar aanleiding van een expositie tijdens de Museumnacht Utrecht. Bij nachtfoto’s van Frans de Jonge schreef Ingmar Heytze gedichten. In een etalage rolden die gedichten onder de foto’s op een lichtkrant voorbij.

De uitdaging was om van de bewegende tekst uit die lichtktant een interessant equivalent op papier te maken. De typo­grafie is geïnspireerd op het alsmaar roulerende gedicht dat geen begin en geen eind lijkt te hebben.

Gedrukt in zwart en rood, maar door deze over elkaar heen te drukken ontstaat een derde donkerbruine kleur.